Side 1 af 1

Nybegynder og tillingstav

: 23. jan 2018, 14:08
af Tekla8888
Hej forum,
Jeg er helt grøn i buebygning. Jeg skød med compound som teenager i Nørre Snede skytteklub men har ikke rørt det siden. Nu vil jeg så her som 44 årig igang igen. Buen skal kun bruges i stor have efter målskive.
Jeg har snittet en langbue i Ask og forsøgt at sætte den op i en hjemmelavet tillingstav. Jeg er i tvivl om følgende: hvor meget skal jeg tvinge den? Jeg synes den er ret smidig og kan godt tvinge den til nederste skrue men hvor længe skal man gøre det? Jeg mener skal man lade den stå i flere dage med fuldt træk? På forhånd tak. Hilsen Kasper

Re: Nybegynder og tillingstav

: 25. jan 2018, 20:31
af JonJagd
Velkommen til! Dejligt med nye ansigter :D

Hold den endelig ikke spændt ved fuld træklængde mere end nogle sekunder. I sær ikke i starten. Vi har lavet en tillerstok med et taljetræk og en krog, så vi kan spænde buen op mens vi betragter den og afspænde den hurtigt igen. Se følgende indlæg: Krigsbuer

Re: Nybegynder og tillingstav

: 29. jan 2018, 11:14
af Holten101
Hej Kasper
Også velkommen til herfra:-)

Først og fremmest bør du anskaffe en buevægt så du kan holde styr på præcis hvor meget du presser buen. En god tommelfingerregel er, under tilvirkning, aldrig at presse buen mere end den tilsigtede trækvægt. Buevægten er guld værd indtil du får fornemmelse for det:-), det samme er en træk/talje tiller opstilling som det Jon omtaler.....det er dog ikke alle der har plads til den slags.

En bemærkning til dit foto: Det ser ud til at du har fjernet materiale fra buens ryg (den side der vender bort fra kroppen når du skyder), er det bevidst?

Cheers