Side 1 af 1

Færdiglavet bue

: 10. maj 2019, 14:16
af skål!
Så fik jeg lavet en bue af den ene af de to birkestammer jeg havde. Det blev til en holmegårdsbue som jeg har brugt mange timer på, efter instruktionerne på selve hjemmesiden. Har ikke affyret den endnu da jeg ikke har nogle pile, men dem laver jeg muligvis selv, og bliver det for svært må jeg købe nogle. Det er også min allerførste bue jeg har lavet.

Grunden til at det er en anden bruger er fordi jeg glemte den sidste.

Re: Færdiglavet bue

: 13. maj 2019, 09:11
af JonJagd
Tillykke med den! Det ser rigtig godt ud :-) Det bliver spændende at opleve den i aktion.

Re: Færdiglavet bue

: 13. maj 2019, 15:24
af skål!
Jeg tror desværre ikke den kommer til at opleve noget aktion, da jeg har opdaget den bøjede et sted og så rettede det ud men det endte med at gøre det værre, og hver gang jeg sætter strengen på knirker den.Derfor bliver den nok til pynt, men stadig en succes fordi, at jeg nu har prøvet at lave en nogenlunde funktionel bue:).

Re: Færdiglavet bue

: 15. maj 2019, 09:15
af JonJagd
Hvis buen har fået et ekstra svagt sted hvor den bøjer uforholdsmæssigt meget, så kan det være svært at redde, da den hurtigt får et permanent knæk (særlig udtalt ved de hvide træsorter og mindre udtalt for taks og osage). Det kan kun gøres ved at aflaste det punkt ved at fjerne tykkelse på buen omkring det svage punkt, men så gør man jo også hele buen svagere. Dette er selve kernen i tillering af buen. Og man kan ikke rette det ud. Det bliver det desværre kun værre af som du selv erfarede.