Odinstævne 14-15/6- Holufgaard /Odense

Her kan man sætte opslag op om alt der vedrører bueskydningsturneringer.
Besvar
Thomas Qvarfot
Indlæg: 5
Tilmeldt: 22. sep 2002, 02:00

Odinstævne 14-15/6- Holufgaard /Odense

Indlæg af Thomas Qvarfot » 14. maj 2003, 16:52

Det Fynske Buemager Laug holder igen i år langbuestævne med mulighed for overnatning og grill. Se mere på: http://www.buemagerlauget.dk/
Aktiv i Det Fynske Buemagerlaug

Brugeravatar
JonJagd
Indlæg: 881
Tilmeldt: 15. nov 2001, 01:00
Kontakt:

Reportage fra Odinstævnet

Indlæg af JonJagd » 24. jun 2003, 22:32

Søndag den 15. juli var der Odinstævne i Odense. Det blev en rigtig god dag som ud over lidt blæst og skyer var præget af, at vejret var på skytternes og arrangørernes side.

Odinstævnet er et af de få stævner for langbuer, hvor man skyder på de klassiske ringsskiver. En diciplin, der i dag næsten helt og holdent er overtaget af recurve- og compoundbuer. Langbuen er blevet synonym med jagtskydning. Denne modsætning er både naturlig og paradoksal. For det første kommer langbuen virkelig til sin ret i de udfordrende jagtskydninger, hvor man kan komme ud for at skulle skyde fra akavede og uortodokse positioner. Hertil er den ukomplicerede instinktive skydestil med langbuen ideel og giver desuden et ekstra element af action og drengedrøm.
Men langbuen af træ er altså også den bue man brugte til skiveskydning i gamle dage indtil recurvebuer med glasfiber og stålbuer tog over i løbet af trediverne og fyrrerne. Og den gang skød man på afstande op til 90 yards! Så langbuen har lige så meget sin plads på ringskiverne. Desuden er det en behagelig afveksling til jagtskydningerne.

Der blev skudt på afstandende: 36, 24 og 18 yards (en yard er omkring 0,91 meter). Skytterne skød 4 * 3 pile på hver afstand. Lidt simpel hovedregning omsætter det til 36 skud og en maksimum pointsats på 360 p. Vinderen af træbueklassen fik 285.

Desuden skød vi den gamle diciplin "clout shooting" som er en øvelse indenfor krigsskydning. Det er en skive der ligger ned på jorden og som skytterne skyder på fra en afstand af 150 yards. Det er underholdende fordi man kan se sin egen pil blandt en sværm af pile, og fordi man kan nå at stå spændt i flere sekunder før end man ved om man har ramt. Og spændingen er der stadig når man går hen i mod skiven. De første seks der ramte skiven fik en flaske champagne.

Nedenfor følger nogle billeder af vinderne. Da jeg desværre ikke kan alles navne vil jeg undlade at forskelsbehandle ved at nævne dem jeg kan. Ikke andet end at vinderen af træbueklassen er gammelt og flittigt medlem her på forummet :wink:

Billede
Champagnevinderne

Billede
De bedste skytter i klassen med glasfiberbuer.

Billede
Vinderen af en håndlavet høvl lavet af Gunnar Hønborg. En ekstrapræmie i clout shooting konkurrencen.

Billede
Et situationsbillede af to skytter under skydningen.


Billede
Den bedste kvindelige skytte.


Billede
De bedste skytter i klassen for træbuer.

Jon

Brugeravatar
JonJagd
Indlæg: 881
Tilmeldt: 15. nov 2001, 01:00
Kontakt:

Resultaterne

Indlæg af JonJagd » 25. jun 2003, 13:21

Det viser sig at Buemagerlauget har lagt resultaterne ud på deres hjemmeside. De kan ses på:

http://www.buemagerlauget.dk/odin/resultater_2003.htm

Besvar