James Maurice Thompson

James Maurice Thompson
James Maurice Thompson
5694 Downloads

Tekst af Ole Steen-Jensen
Fotos af Jon Jagd

For nogen tid siden var der en afstemning her på sitet om hvilken bog, der havde haft størst betydning for os mhp vores interesse for bueskydning. Og til min egen ret store overraskelse vandt Maurice Thompsons “Witchery of Archery” fra 1878 en klar sejr.
Her følger så en lille biografi om den person, der har haft så stor indflydelse den dag i dag og til sidst en oversigt over nogle af de mange bøger, som han rent faktisk skrev (hvoraf kun to udelukkende handlede om bueskydning og -jagt, og to andre havde afsnit om samme).

Søg og du skal finde!

Søg og du skal finde!
Søg og du skal finde!
6719 Downloads

Af Ole Steen-Jensen

Jeg har efterhånden samlet på bøger om buen, dens kulturhistorie, fremstilling, jagtfortællinger, skydeteknik og alt hvad der ellers omhandler buen og pilen gennem de sidste ca 50.000 år. Jeg har nu en pæn lille samling synes jeg selv (omkring 130 stk.), selv om jeg nok aldrig bliver helt tilfreds, medmindre jeg får skaffet mig alt, hvad der er skrevet fra 1545 til i dag, fraregnet den strøm af bøger, der bliver smidt på markedet af og om compoundbueskytter, der vil indvie andre proselytter i de sidste teknologiske landvindinger på det felt.

Litteratur

Litteratur
Litteratur
10716 Downloads

Ole Steen-Jensen har været så venlig at sende mig denne liste af spændende og relevant litteratur. Nedenstående er alle bøger Ole selv har (enkelte af titlerne er dog mine tilføjelser), men derudover følger han med i, hvad der ellers kommer på markedet og hvad han ellers kunne tænke sig at investere i. Har man derfor spørgsmål vedr. nogle af titlerne i denne liste eller til titler, der ikke findes på listen er det oplagt at skrive til Ole eller stille spørgsmålet på debatforummet.