Som en hund i et spil kegler eller en elefant i en glas butik

Tekst og foto: Rasmus Skjoldman

En ægte historie fra et forbundsmesterskab.

Jeg blev inviteret til at deltage i Forbundsmesterskab i Jagtbueskydning 2016 af Torben ( glas langbue skytte ) ved et tidligere stævne. Jeg ville selvfølgeligt se om taksen på de 60# kunne gøre sig. Det var et et pils stævne, altså 1 mål 1 pil. Scoringen var 5 for hjerte, 3 for lunge og -1 for krop og forbi skud! Hårde odds.

4 traditionelle skytter – 2 langbueskytter og 2 recurvebueskytter – var stillet op i et felt, der for de 35 andres vedkommende var compoundbueskytter.

Banens ene halvdel var udlagt i svær tilgængelig mose med overvejende tunnel skud på små mål, og anden del var primært hochsits på små til mellem dyr. Temperaturen var ikke under 30 grader i løbet af dagen.
Det var en fed bane, der var luget for “svag pisser fita hensyn”. Der var altså ikke taget hensyn til fri pilebane i det lodrette plan, men små fine ” vinduer” var der da at beskue dyrene igennem.

Jeg fik 26 points inden minusserne og endte med 12 plus. Det kunne blive til en 2 plads blandt de traditionelle skytter. Torben, der normalt giver mig bank, fik 10 og vinderen med recurve 44!
Det var altså med lidt blandede følelser, at jeg modtog min medalje, men en konkurrence er en konkurrence, og jeg fik vist at en taks godt kan høste. Meget jagt relevant bane, og der var igen rosende ord til træskytten 😉

20160604_204210

En sølvmedalje fra Forbundsmesterskab i Jagtbueskydning 2016
En sølvmedalje fra Forbundsmesterskab i Jagtbueskydning 2016